Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Η αντίσταση απλώνεται!

Η αντίσταση τους ήταν μία σπίρτα κατά των απολύσεων. Ήταν ένα κάλεσμα στον αγώνα κατά στα μετρά έκτακτης ανάγκης.  Η αντίσταση απλώνεται!

Η καθηγήτρια Nuriye Gülmen και ο δάσκαλός Semih Özakça χθες προφυλακίστηκαν . Παντού στην Τουρκία πραγματοποιούνται διαμαρτυρίας συμπαράστασης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας. Υπάρχουν καλέσματα για απόγευμα  συγκεντρώσεων αλληλεγγύης .

*Ξεκινάνε απεργία πείνας δυο διανοούμενοι ο 73χρονος ποιητής  Abdullah Nefes ο 76χρόνος  ποιητής Selah Özakın μέχρι να απελευθερωθούν οι απεργοί πείνας.

*Τώρα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Yüksel της Αγκύρας. Σε αυτήν την πλατεία συνεχιζότανε  ο αγώνας των απεργών πείνας εδώ και 200 μέρες. Κλειστοί είναι όλοι  οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Yüksel.


 *Ανακοινώσεις από από τα Διεθνή Συνδικάτα και από τους 62 ευρωβουλευτες: Να απελευθερωθούν οι απεργοί πείνας. H Nuriye Gülmen ve o Semih Özakça*Ο Νόαμ Τσόμσκι δηλώνει την συμπαράστασή του στον αγώνα της απολυμένης καθηγήτριας πανεπιστήμιου ΝURİYE GÜLMEN και του δάσκαλου SEMİH ÖZAKÇA


ΑΓΚΥΡΑ
                                            İSTANBUL


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις