Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ

Η κυβέρνηση του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 έθεσε την χώρα σε καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης, δίνοντας έτσι στον Ερντογάν την ευκαιρία, μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, να απολύσει χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και πολλοί από αυτούς να φυλακιστούν με τη δικαιολογία ότι σχετίζονταν με την απόπειρα πραξικοπήματος. Ταυτόχρονα βρίσκει την ευκαιρία να στοχοποιήσει και να διώξει αγωνιστές και αγωνίστριες που μάχονται ενάντια στο φασιστικό κράτος. Στο επίκεντρο αυτών των διώξεων βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί.
Δύο από αυτούς, η ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο καθηγητής Semih Özakça βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 9 Μαρτίου, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους αγωνιζόμενοι ενάντια στην κυβέρνηση.
Κατά την 76η μέρα απεργίας πείνας και ενώ ο αγώνας τους είχε αποκτήσει κοινωνικά ερείσματα και διαφαίνονταν μια δυναμική συνελήφθησαν, και τώρα μετά από 6 μήνες απεργία πείνας συνεχίζουν τον αγώνα μέσα από το νοσοκομείο των φυλακών, παρά τις προσπάθειες που γίνονται εναντίον τους για αναγκαστική σίτιση.

Η δίκη των δύο αγωνιστών έχει οριστεί για τις 14 Σεπτέμβρη.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο αγωνιστές εκπαιδευτικούς, τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Αθήνα έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας στα Προπύλαια από τις 8 Αυγούστου. Αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιούνται σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών απεργών πείνας που με την στάση τους εναντιώνονται στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ερντογάν.
Η αλληλεγγύη μας στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που με συνέπεια μάχονται ενάντια στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας είναι αδιαπραγμάτευτη.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/9 ΣΤΙΣ 18:30 ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,

τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις