Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Διαδήλωση συμπαράστασης στους Τούρκους Απεργούς Πείνας Εκπαιδευτικούς Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 6μμ ΚΑΜΑΡΑ–
Στην Τουρκία, από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλη του 2016 μέχρι και σήμερα, εφαρμόζεται ένα σχέδιο πολιτικών εκκαθαρίσεων από το ΑΚΡ και τον Ερντογάν στον κρατικό μηχανισμό. Στο στόχαστρο βρίσκονται δικαστές, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι κ.ά., οι οποίοι με πρόσχημα τη συνωμοσία ενάντια στο καθεστώς απολύονται μαζικά. Οι εκκαθαρίσεις αυτές εμπεριέχουν όλο το φάσμα των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος, από κομμουνιστές αγωνιστές μέχρι απλά ανθρώπους που έκαναν ένα αρνητικό σχόλιο για τον Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται το τούρκικο κράτος είναι τρομακτικά οξυμένη, ενδεικτικό είναι το γεγονός πως έχουν απολυθεί τουλάχιστον 90.000 δημόσιοι υπάλληλοι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ έχουν προφυλακιστεί περίπου 50.000.


Η Νουριγιέ Γκιουλμέν και ο Σεμίχ Οζακτσά, εκπαιδευτικοί και οι δύο, ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για την απόλυσή τους σε πλατείες κρατώντας χαρτόνια που έγραφαν: «Θέλουμε να γυρίσουμε στις δουλειές μας», «Όχι στα μέτρα έκτακτης ανάγκης», «Να καταργηθούν τα κυβερνητικά διατάγματα». Μέρα με τη μέρα αυτός ο αγώνας αγκαλιαζόταν από περισσότερο κόσμο και συγκέντρωνε όλο και μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή από το λαό της Τουρκίας. Αυτό δεν έφτανε όμως για τη Νουριγιέ και τον Σεμίχ, που εξέλιξαν τον αγώνα τους ξεκινώντας απεργία πείνας από τις 9 Μάρτη, δηλώνοντας πως: «Αυτό δεν είναι ένα προσωπικό εργασιακό πρόβλημα, είναι ένας αγώνας κατά των κυβερνητικών διαταγμάτων και κατά της έξαρσης της αδικίας». Ο αγώνας τους συνεχώς δυνάμωνε, γι’ αυτό την 76η ημέρα της απεργίας πείνας (22 Mάη) τους προφυλάκισαν. Μέχρι σήμερα συνεχίζουν την απεργία πείνας στο νοσοκομείο των φυλακών Sincan, σε κελί χωρίς αερισμό και σε συνθήκες απομόνωσης αντιστέκονται μέχρι τέλους, αντιμετωπίζοντας σοβαρές βλάβες στην υγεία τους.
Στην Ελλάδα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν πραγματοποιεί απεργία πείνας στα Προπύλαια της Αθήνας από τις 8 Αυγούστου, στηρίζοντας τον αγώνα των 2 εκπαιδευτικών. Η Επιτροπή ζητά πλατιά συμπαράσταση, ενώ συγκεντρώνει υπογραφές και μηνύματα αλληλεγγύης προς τους δύο εκπαιδευτικούς.
Το τούρκικο αστικό κράτος επιχειρεί να σταθεροποιηθεί καταλύοντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία. Με μαζικές διώξεις αντιφρονούντων, απαγορεύει την δράση των αριστερών οργανώσεων αλλά και κάθε είδους διαμαρτυρία. Από την δικιά μας πλευρά καλούμε κάθε εργαζόμενο/η να υποστηρίξει τον αγώνα της Νουριγιέ και του Σεμίχ. Εκφράζουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας, που κάτω από αυτές τις συνθήκες δίνουν με υψηλό φρόνημα τον δίκαιο αγώνα τους, που μας αφορά όλους. Είναι αναπόσπαστο τμήμα του κοινού αγώνα που πρέπει να δώσουν οι λαοί και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, ενάντια στις αντιδραστικές αστικές τάξεις και τους ιμπεριαλιστές, την κατάπνιξη των δημοκρατικών ελευθεριών, την απειλή του πολέμου.
ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ Η ΝΟΥΡΙΓΙΕ ΚΑΙ Ο ΣΕΜΙΧ. Να αποφυλακιστούν και να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματά τους. Όχι στα πογκρόμ του καθεστώτος στην Τουρκία.
ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, εχθρός μας το κεφάλαιο, η στρατοκρατία, οι ιμπεριαλιστές. Κοινός αγώνες ενάντια στην κατάπνιξη των δημοκρατικών ελευθεριών, στις επεμβάσεις και τον πόλεμο. Κάτω οι συμμαχίες των ελληνικών κυβερνήσεων με τα αντιδραστικά καθεστώτα Αιγύπτου – Ισραήλ. Έξω ΝΑΤΟ και βάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις