Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ NURİYE KAI ΤΟΝ SEMIH

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ / ΟΛΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 Νοεμβρίου 2017, ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ  NURİYE KAI ΤΟΥ SEMIH, 264η  ημέρα απεργίας πείνας.
10.30 π.μ. ΕΩΣ 12.30 ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ  (Βασ. Γεωργίου & Ρηγίλλης)
ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ NURİYE KAI ΤΟΝ SEMIH


Την ημέρα του Πολυτεχνείου, 4η μετ’ αναβολή δικάσιμος, ξεκίνησε η δίκη κατά των Nuriye και Semih. Η  Nuriye πάλι δεν αποφυλακίστηκε. Η  έδρα, τις τελευταίες μέρες,  βρήκε ακόμη μία ψευδή δικαιολογία, βασιζόμενη σε ασαφείς πληροφορίες, ότι δηλαδή σύμφωνα με έναν προδότη, μετά το θάνατο του 14χρονου Berkin Elvan, κάποιοι ετοίμασαν μολότοφ στο σπίτι της. Όλα αυτά είναι κλασσικά και γνωστά παιχνίδια της εξουσίας. Τώρα, για να μπορέσει να καταδικάσει αυτό τον αγώνα, επέλεξε αυτό το παιχνίδι. Μετά απ’ αυτό, δεκάδες διανοούμενοι, καλλιτέχνες, βουλευτές, δημοσιογράφοι και νομίκοι ανακοίνωσαν και πάλι τη συμπαράστασή τους. Ο υπουργός εσωτερικών ανακοίνωσε,  ότι περιμένουν να χάσει τη συνείδησή της για να προβούν σε υποχρεωτική σίτιση.
Στις 27 Νοέμβρη, θα είναι η 264η  μέρα απεργίας πείνας. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη. Παίρνουν μόνο ζάχαρη, αλάτι, νερό, τσάι και βιταμίνη Β1. Εξ αιτίας αυτής της βιταμίνης δεν έχουν απώλεια υγρών και εμετούς  και αντέχουν.
Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης ο αγώνας τους αφορά όλους τους απολυμένους, όλους τους καταπιεσμένους απ’ την εξουσία του Erdoğan, γι’ αυτό και η συμπαράσταση είναι μεγάλη. Η εξουσία έχει εφαρμόσει όλες τις μορφές των  καταπιέσεγων, αλλά δεν μπόρεσε να τους σταματήσει.
Καθημερινές προσαγωγές, απειλές, βασανιστήρια, χρηματικές ποινές, ηλεκτρονικά βραχιόλια, περιορισμοί κατ’ οίκον και τελικά προφυλακίσεις. Εδώ και ένα χρόνο δεν μπόρεσαν να σκηνοθετήσουν κατηγορίες και τώρα στην προσπάθειά τους να τους καταδικάσουν και να σταματήσουν την απεργία πείνας, προσθέτουν στά σενάρια τους, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες,.
Ο αγώνας αυτός, κατά των συνθηκών έκτακτης ανάγκης και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, είναι δίκαιος.
Απεργίες συμπαράστασης κάνουν: Η Esra Özakça, σύζυγος του Semih,  183η  μέρα, ο 67χρονος FeridunOsmanağaoğlu, μέλος του Συλλόγου των γονιών των πολιτικών κρατουμένων (TAYAD), 101η μέρα και ο 72χρονος MehmetGüvel, μέλος του ιδίου Συλλόγου, 144η  μέρα.  
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις