Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018


Ψήφισμα Συμπαράστασης

         Στις 28 Νοέμβρη 2017, πριν  την επίσκεψη του Erdoğan στην Ελλάδα, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν 9 αγωνιστές από την Τουρκία, μια κίνηση που μοιάζει σαν δώρο προς  το καθεστώς του. Αντιμετώπισαν βάναυση μεταχείριση από την ώρα της σύλληψής τους και στη  συνέχεια διασκορπίστηκαν σε διάφορες φυλακές σε όλην την χώρα, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την επικοινωνία με τους συνηγόρους τους.
         Χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετα ως  “τρομοκράτες”, δημοσιεύθηκαν τα πρόσωπά τους στα ελληνικά μέσα και ταυτόχρονα στα τουρκικά, στοχοποιώντας τους, χωρίς αποδείξεις.
         Οι συλληφθέντες είναι αγωνιστές και φίλοι του ελληνικού λαού και διώκονται για τη δράση τους ενάντια στο αντιδημοκρατικό, αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας.
         Το ενδεχόμενο της έκδοσής τους στην Τουρκία, δεν διασφαλίζει γι' αυτούς  μια δίκαιη δίκη και εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή.

         Η Λαϊκή Ενότητα συμπαραστέκεται στους Τούρκους αγωνιστές και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση – συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί, στο αμφιθέατρο της Νομικής την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 7μμ, και  στη συγκέντρωση – διαδήλωση, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 6μμ, στα Προπύλαια-Βουλή-Τουρκική Πρεσβεία, με αιτήματα να μην προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης και να αποφυλακιστούν άμεσα οι συλληφθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις