Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Απορρίφθηκε το τουρκικό αίτημα έκδοσης του HASAN BIBER


Εκδικάστηκε η υπόθεση του αγωνιστή Hasan Biber στο Εφετείο Ναυπλίου με το δικαστήριο να αποφασίζει να μην εκδοθεί στην Τουρκία. Το εφετείο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για απόρριψη του τουρκικού αιτήματος, επειδή θεωρεί ότι η διώξη γίνεται λόγω των πολιτικών φρονημάτων του Biber.
Ο ιδιος στην απολογια του αναφέρει «Είμαι ποιητής και συνδικαλιστής. Στην Τουρκία από την δεκαετία του 60 δίνεται μια μάχη κατά του φασισμού και ιμπεριαλισμού. Εγώ πάνω σε΄αυτην την πραγματικότητα έγραψα βιβλία και έχω 7 ποιητικές συλλογικές. Εντάχτηκα στο εργατικό αγώνα. Εκλέχθηκα πρόεδρος των λιμενεργατών στην πολη ΜΕΡΣΙΝ έπειτα πρόεδρος των λιμενεργατών της Τουρκίας (TURK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ SENDİKASI. Ήμουνα στο Δ.Σ της Διεθνής Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF).
Στα συνδικαλιστικά μου χρονιά η κυβέρνηση μου πρότεινε τεράστιες ποσότητες ως ρουσφέτια για τις συμβάσεις και εφόσον δεν το δέχθηκε με απείλουσαν . Για τις συνδικαλιστικές μου δράσεις έχω συλληφθεί και έχω βασανιστεί πολλές φορές.Τώρα η Τουρκία ζητα με τις ιδίες κατηγορίες δεύτερη φορά την έκδοση μου.»
Έξω από τα δικαστήρια από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι με πανό, μέλη της Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολίτικους κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, αναρχική ομάδα LUPUS,το Αντιφασιστικό και Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας ενώ ανακοινώσεις συμπαράστασης στον Τούρκο ποιητή και συνδικαλιστή είχαν εκδώσει ο Σύλλογος Λιμενεργατών του Ναυπλίου και η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις