Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ S. N. OZPOLATΣήμερα, 6 Μαρτίου 2018 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την μην έκδοση του S. NACI OZPOLAT στις Τουρκικές αρχές.
Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της ανέφερε ότι, αφού τα στοιχεία των τουρκικών αρχών είναι «ελλιπή και αόριστα» και μια απλή περίληψη των ήδη σταλμένων,  και επειδή είναι πολλές οι πιθανότητες να δικαστεί στην Τουρκία για άλλα αδικήματα από αυτά για τα οποία εκ ζητείται, έκρινε ότι γι’ αυτούς και όχι μόνο τους λόγους πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της Τουρκίας.
Τα τελευταία του λόγια του αγωνιστή πριν την απόφαση ήταν: Η Τουρκία με ζητά εξ αιτίας της επαναστατικής ταυτότητάς μου. Είμαι επαναστάτης. Χρόνια αγωνίζομαι για τη δημοκρατία, κατά του φασιστικού συστήματος. Δεν είναι αδίκημα το να παλεύεις για την ανεξαρτησία της χώρας, το να παλεύεις για την δημοκρατία, αδίκημα είναι η εισβολή σε άλλη χώρα, αδίκημα είναι η συνεργασία με φασιστικό καθεστώς, αδίκημα είναι το να κυβερνάς με μεθόδους φασιστικές.
Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο ένταλμα δεν έχουν βάση. Για μια ένοπλη δράση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, χωρίς ουδεμία αναφορά  στο ένταλμα της παραμικρής σχέσης μου μ’ αυτή, εκείνη την περίοδο ήμουν στις Γερμανικές φυλακές, ζητήθηκε η έκδοσή μου.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις