Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Οι δίκες… η μια μετά την άλλη


Oρίσθηκε η ημερομηνία δικαστηρίου του BURAK AGARMIŞ για έκδοση σε Τουρκία


Την ΠΕΜΠΤΗ στις 5 Απριλίου, η ώρα 10.00 π.μ., στο Εφετείο Λάρισας θα εκδικασθεί το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του.

Μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί 5 εντάλματα έκδοσης στην Τουρκία. Την Πέμπτη στις 5 Απριλίου θα γίνει και πάλι στη Λάρισα άλλη μία δίκη για έκδοση του Burak Agarmıs, ο οποίος από ηλικίας των 7 ετών ζεί στην Ολλανδία και είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής. Η αιτία του αιτήματος είναι  οι φωτογραφίες και οι ειδήσεις που ανεβάστηκαν στο FACEBOOK από διάφορες εκδηλώσεις στην Ευρώπη.

Οι δίκες… η μια μετά την άλλη

Απορριπτική ήταν η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας για την έκδοση στη Τουρκία του Ali E. Gokoglou, o οποίος συνελήφθη στις 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα μαζί με άλλους 8 αγωνιστές από την Τουρκία. Το εφετείο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για απόρριψη του τουρκικού αιτήματος.

Η δίωξη του GOKOGLU αφορά ξεκάθαρα τις πολιτικές του ιδέες. Είναι 50 χρονών και από το 1999 είναι στον Κοινωνικό Αγώνα, ως δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης πολιτικών περιοδικών. ( Ψωμί και δικαιοσύνη και Πορεία - Ekmek ve ADALET και ΄YÜRÜYÜŞ) Γι’ αυτούς τους λόγους έχει προφυλακισθεί πολλές φορές κι έχει βασανισθεί. Ένα διάστημα ήταν στην διοίκηση του Συλλόγου των γονιών των πολιτικών κρατουμένων (TAYAD) Για όλες αυτές τις δημόσιες δράσεις του, η Τουρκία ζήτησε την έκδοσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις