Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!


Ως Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο καταδικάζουμε τη μεταφορά της πρεσβείας των Η.Π.Α στην Ιερουσαλήμ και την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ και χαιρετάμε την τιμημένη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.


Ανακοίνωση του Αντιμπεριαλιστικού Μετώπου 
για την Παλαιστίνη:

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΘΟΥΝ, 
ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ!
ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!
H 14η Μαϊου ήταν  για τον παλαιστινιακό λαό η 70ή επέτειος της ίδρυσης του Ισραήλ και ταυτόχρονα η μέρα Νάκμπα, που σημαίνει μεγάλη καταστροφή. Επίσης, οι ιμπεριαλιστές των Η.Π.Α όρισαν την 14η Μαϊου ως τη μέρα που θα μετέφεραν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Ο παλαιστινιακός λαός έπρεπε να απαντήσει  και απάντησε σε αυτή την προκλητική κίνηση που ήταν «ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ» από τους ιμπεριαλιστές και σιωνιστές δολοφόνους.  Άτομα όλων των ηλικιωών, από γυναίκες και παιδιά, εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στην «Πορεία της Μεγάλης Επιστροφής» για να διαμαρτυρηθούν για αυτή τη μεταφορά και τη Μεγάλη Καταστροφή (Νάκμπα) και να υπερασπιστούν την αξία των ψυχών και του αίματος πίσω από αυτή την  ειβολή.
Η απάντηση των δολοφόνων όμως ήταν η σφαγή. Ισραηλινοί σκοπευτές άνοιξαν πυρ με πραγματικές σφαίρες καιμη επανδρωμένα αεροσκάφη έριξαν βόμβες αερίου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 66 Παλαιστίνιοι να μακελευθούν, ενώ πάνω από 3.000 τραυματίστηκαν.
Μετά τη σφαγή,  οι εκπρόσωποι των Η.Π.Α και του Ισραήλ προέβησαν σε εμετικές δηλώσεις. O βουλευτής Αβί Ντίχτερ του κυβερνώντος δεξιού κόμματος Λίκουντ δηλώσε: «Το Ισραήλ έχει αρκετές σφαίρες για όλους. Ο στρατός είχε κάνει όλες τις ετοιμασίες», ενώ ο πρόεδρος των Η.Π.Α Τραμπ ενώ συνεχίζονταν οι σφαγές συνεχάρη το Ισραήλ για τα εγκαίνια της πρεσβείας στα οποία συμμετείχε μαζί με την κόρη και το γαμπρό του λέγοντας ότι «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το Ισραήλ».
Στις 14 Μαϊου πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία της Παλαιστίνης, αλλά ο παλαιστινιακός λαός έδειξε για μία ακόμα φορά σε όλους του λαούς του κόσμου τι είναι φιλοπατρία και πως πρέπει να πληρώνεται το αντίτιμο για την υπεράσπιση των εδαφών τους έναντι στην κατοχή. Αναμφίβολα θυμόμαστε την σφαγή αυτή και την αντίσταση για τον 29χρονο Φαντί Εμπού Σαλάχ. Ο Σαλάχ το 2008 στις αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ είχε χάσει ξαφνικά τα δυο του πόδια. Παρόλα αυτά συμμετείχε με την αναπηρική του καρέκλα στις διαδηλώσεις στη Γάζα, η απεριόριστη οργή που αισθάνεται προς τον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό και με τη σφεντόνα που είχε στα χέρια του προκάλεσε τους εχθρούς να έρθουν μέχρι τα βάθη των φραχτών στα σύνορα της Γάζας. Οι δολοφόνοι έκαναν τον Φαντί Εμπού Σαλάχ μάρτυρα, όπως έχουν κάνει χιλιάδες Παλαιστινίους μέχρι τώρα.
Η ιστορία είναι μάρτυρας. Όσο διαρκεί ο άδικος πόλεμος με το λαό θα γεννιούνται και νέοι Φαντί Εμπού Σαλάχ. Η παλαιστινιακή αντίσταση που δημιουργεί από την πολεμίστρια που θυσιάστηκε, την 65χρονη, κάτοχο 30 εγγονιών Φατμά Εννατζάρ θα συνεχίσει να δημιουργεί τα πιο δοξασμένα παραδείγματα φιλοπατρίας να ανακρίνει τον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό και θα απελευθερώσει αργά ή γρήγορα τα κατεχόμενα εδάφη. Το μόνο που καθιστά ανίκητο  τον παλαιστινιακό λαό που μην παραδιδόμενος δημιουργεί τους δικούς του ήρωες απέναντι σε όλες τις σφαγές του σιωνιστικού Ισραήλ και των ιμπεριαλιστικών Η.Π.Α  είναι το εξής: Ο δρόμος της απελευθέρωσης των λαών του κόσμου περνάει από το να γίνουν όλοι «Φαντί Εμπού Σαλάχ» απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τους συνεργάτες του.
Ως Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο καταδικάζουμε τη μεταφορά της πρεσβείας των Η.Π.Α στην Ιερουσαλήμ και την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ και χαιρετάμε την τιμημένη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.
Δολοφόνοι Η.Π.Α και Ισραήλ εξαφανιστείτε από την Γάζα!
Η Ιερουσαλήμ είναι Παλαιστίνη!
Ο Φαντί Εμπού Σαλάχ και οι μάρτυρες της Γάζας είναι αθάνατοι!
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις