Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ GRUP YORUM11 μέλη του μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM στις φυλακές Τουρκίας. Για 6 μέλη του και για το  καθένα ξεχωριστά επικηρύχθηκε το ποσό των 300.000 TL. Συμπεριελήφθησαν  στην λίστα τρομοκρατών και στοχοποιήθηκαν. Το τελευταίο διάστημα είχαν δεχθεί στο πολιτιστικό κέντρο πολλές εφόδους από αστυνομικούς που επανειλημμένα τους έσπασαν τα όργανά τους.  Απαγορεύτηκαν όλες οι συναυλίες τους και αυτοί τις ημέρες απαγόρευσης, δίπλα στον απαγορευμένο χώρο, διαμαρτυρόμενοι, έδωσαν συναυλίες  σε ταράτσες σπιτιών, σε λαϊκές αγορές, ακόμα και πάνω σε εξέδρες φορτηγών.
Τώρα  φίλοι του  GRUP YORUM, ως αλληλέγγυοι, για να σπάσουν αυτή την καταστροφική τρομοκρατία του καθεστώτος, δίνουν συναυλίες και στην Τουρκία και σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.
Την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης του μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM στην Πλατεία Πρωτομαγιάς με συμμετοχή συγκροτημάτων και μουσικών: GRUP YORUM, PABLO HASEL, ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ, SOCIAL WASTE……………………
Το  έτος 1985, ιδρύθηκε ένα πολιτικοποιημένο μουσικό συγκρότημα, το GRUP YORUM. Με τα αγωνιστικά του τραγούδια βρίσκεται στο επίκεντρο του αγώνα. Εκτός όμως από τα αγωνιστικά τραγούδια του, συμπεριλαμβάνονται στο ρεπερτόριό του και παραδοσιακά τραγούδια. Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών, τα μέλη του έχουν συλληφθεί και φυλακισθεί πολλές φορές. Οι διώξεις εις βάρος τους είναι πάνω από 400. Έχουν 23 άλμπουμ που εκδόθηκαν σε εκατομμύρια αντίτυπα. Ορισμένα  τραγούδια τους απαγορεύτηκαν και ορισμένα άλμπουμ τους κατασχέθηκαν.
 Το συγκρότημα αυτό έδωσε εκατοντάδες συναυλίες στην Τουρκία και στην Ευρώπη, αλλά εκτός αυτών συμμετείχαν πάντα σε μαζικές κινητοποιήσεις, σε καταλήψεις εργοστασίων και πανεπιστημίων, στην αντίσταση των φτωχών ανθρώπων στις γειτονιές και ήταν πάντα δίπλα στους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους κτλ. Π.χ. όταν βομβάρδισαν οι ΗΠΑ τη Βαγδάτη (Ιράκ) το 2003, ένα μέλος του συγκροτήματος παραβρέθηκε εκεί με διεθνή αποστολή ως ζωντανή ασπίδα.
 Μια βασική αρχή του συγκροτήματος είναι: «Όποιος δεν παίρνει μέρος στον αγώνα αυτό, δεν μπορεί και να συμμετέχει στο συγκρότημα»
Στην  πρώτη συναυλία του που επετράπη, μετά από μακροχρόνιες απαγορεύσεις, συμμετείχαν εκατομμύρια. Στην Κωνσταντινούπολη στο γήπεδο İnönü παραβρέθηκαν 55.000 άτομα (2010), εν συνεχεία σε συναυλία, σε ανοικτό χώρο, η συμμετοχή ήταν άνω του 1 εκατομμυρίου (από το 2013 και εντεύθεν μέχρι το 2015, κάθε χρόνο). Το  2015 στην Σμύρνη  η συμμετοχή ήταν άνω των 700 χιλιάδων,  στην δε Άγκυρα 250 χιλιάδες. Μετά απ’ αυτές τις επιτυχημένες συναυλίες, ξεκίνησαν ξανά οι απαγορεύσεις. 
Τα τελευταία χρόνια οι απαγορεύσεις αυτές δεν περιορίστηκαν μόνο στα όρια της Τουρκίας. Μετά από απαίτηση της Τουρκίας επεκτάθηκαν, ιδιαίτερα στην Γερμανία, αλλά και στην Αγγλία, ακόμα και οι διοργανωτές διώχθηκαν.
Το μουσικό συγκρότημα GRUP YORUM, με οποιοδήποτε τίμημα, συνεχίζει να αγωνίζεται, συνεχίζει να τραγουδά.
Είναι αγωνιστές, είναι κομμουνιστές, συνεχίζουν τον ταξικό αγώνα τους.  Όπως και οι ίδιοι λένε:
Τα  τραγούδια δεν σιωπούν, οι χοροί συνεχίζονται.
To GRUP YORUM ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΙΩΠΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΘΑ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις