Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 9 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠ’ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Την  30η Ιουλίου 2013, συνελήφθη  στην Αθήνα ο αγωνιστής Erdoğan Çakır, φυλακίσθηκε   και εν συνεχεία εκδόθηκε στην Γαλλία κατόπιν αιτήματός της, επειδή  υπήρχε εις βάρος του τελεσίδικη απόφαση για πράξεις παντελώς νόμιμες, όπως οργανώσεις συναυλιών, εκδηλώσεων, κάμπινγκ κλπ. Παρ’ όλα αυτά καταδικάσθηκε σύμφωνα με τον τρομονόμο και πριν λίγες μέρες η ποινή του έληξε.
Αν και ήταν μετανάστης στην Γαλλία από μικρή ηλικία και ουδεμία δράση  είχε στην Τουρκία, ζητήθηκε στην διάρκεια της προφυλάκισής του στην Ελλάδα η έκδοσή του. Απορρίφθηκε το αίτημά της από τα ελληνικά δικαστήρια, αλλά εκδόθηκε στην Γαλλία. Τώρα πριν την αποφυλάκισή του οι γαλλικές αρχές απευθύνθηκαν στις τούρκικες αρχές για το αν υπάρχει θέμα έκδοσής του στην Τουρκία. Έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία έκδοσής του απ’ την Γαλλία, η υπόθεση έχει εκδικασθεί και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί η απόφαση. Ο ίδιος παραμένει στην φυλακή και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας κατά όλων αυτών των εις βάρος του διαδικασιών.
Οι  9 αγωνιστές που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές ξεκινούν συμβολική τριήμερη απεργία πείνας συμπαράστασης στον Erdoğan Çakır και  χαιρετούν τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα ζητώντας να γίνουν δεκτά τα αιτήματά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις