Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Κάλεσμα σε συνέντευξη τύπου 9 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


 

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, κατόπιν παραγγελίας των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, η αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει 9 Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα). Οι 9 αγωνιστές αφού βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν, φυλακίστηκαν χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο με συνοπτικές διαδικασίες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που στόχο είχε τη δολοφονία του Τούρκου προέδρου, ενώ τους διασκόρπισαν σε 9 διαφορετικές φυλακές απομονώνοντάς τους αλλά και δυσχεραίνοντας έτσι την δυνατότητα υπεράσπισής τους, μιας και η επικοινωνία τους με τους δικηγόρους ήταν σχεδόν αδύνατη.

Τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. χωρίς να χάσουν λεπτό διογκώνουν σκόπιμα με κατασκευασμένα σενάρια και ψέματα αυτές τις συλλήψεις κάνοντας λόγο για «ξένους τρομοκράτες» ενώ παράλληλα δημοσιοποιούν τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους στις ελληνικές και τις τούρκικες εφημερίδες. Στο ίδιο κλίμα η Ντόρα Μπακογιάννη δεν διστάζει, χαρακτηρίζοντάς τους ως «Κουφοντίνες της Τουρκίας", να δηλώσει ξεκάθαρα πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τους στείλει στην Τουρκία ως αντάλλαγμα με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνταν τότε.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και όλες οι προηγούμενες (υπόθεση της απαγωγής του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά στα Εξάρχεια το 2013, με τη συνεργασία ελληνικών, τουρκικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών) δείχνει για άλλη μια φορά μέσω της φασιστικοποίησης ποια είναι η απάντηση σε όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την λευτεριά.Η σύλληψη των 9 αγωνιστών δείχνει ξεκάθαρα τη διαχρονική συνεργασία και την ισχυροποίηση των δεσμών της ελληνικής κυβέρνησης με το φασιστικό κράτος της Τουρκίας. Δείχνει ότι παρά τους όποιους ανταγωνισμούς των αστικών τους τάξεων τα δύο κράτη έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις συνεργασίας όταν πρόκειται να εξοντώσουν αγωνιστές στα μπουντρούμια τους, να εγκληματοποιήσουν την αντίσταση, να ποινικοποιήσουν την αλληλεγγύη. Δείχνει ότι οι πολιτικοί πρόσφυγες αποτελούν για την ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευτικά χαρτιά και διπλωματικά εργαλεία έτοιμα να υπηρετήσουν την δολοφονική εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους.

Η δίκη ξεκίνησε στις 4 Φλεβάρη και ολοκληρώθηκε  15 Μαΐου. Καθ' όλη τη διάρκεια της  αποδείχθηκε οτι όλες οι κατηγορίες των αστυνομικών και της εισαγγελέως ήταν αβάσιμες. Οι εννέα κατηγορούμενοι αθωώθηκαν απο την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, τρεις αθωώθηκαν απο όλες τις κατηγορίες και έξι καταδικάστηκαν με ελαφρές ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Καλούμε  σε συνέντευξη τύπου
την Τρίτη 4 Ιούνιου
στις 19.οο , στο Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις