Το συγκρότημα Group Yorum έγραψε το τραγούδι Halkin Elleri (Τα χέρια του λαού) και το αφιέρωσε στην Guler Zere.

Η Guler Zere ήταν αντάρτισα. Φυλακίστικε στα 23 της χρόνια και έμεινε φυλακισμένη 14 χρόνια. Το 2008 ¨χτυπήθηκε¨απο τον καρκίνο. Η θεραπεία της ξεκίνησε πολύ αργά και δεν αφέθηκε ελεύθερη και αφού διαγνώστηκε η αρρώστια της.

Για να ξεκινήσει η θεραπεία της δόθηκαν μάχες 5 μηνών στην Τουρκία και στο εξωτερικό με την καθοδήγηση του Λαικού Μετώπου και το TAYADH κυβέρνηση του AKP αναγκάστηκε να την ελευθερώσει. Η Guler αφέθηκε ελεύθερη στις 6 Νοέμβριου 2009. Επειδή η θεραπεία της ξεκίνησε πολυ αργα, έχασε την ζωή της στις 7 Μαίου 2010. Το συγκρότημα Group Yorum  έγραψε το τραγούδι Halkin Elleri (Τα χέρια του λαού) και το αφιέρωσε στην Guler.

Grup Yorum, μέσα στον λαό δίνει αγώνα για τον λαό. Είναι πάντα υπό καταπίεση επειδή είναι μαζί με τους εργάτες, μαθητές και καταπιεσμένους λαούς.
Πολλές φορές συνελήφθηκαν. Έδωσαν αγώνα για να αφεθούν ελεύθεροι τα μελή του. Πρόσφατα το 2013 πραγματοποίησαν δωρεάν λαϊκή συναυλία που βρέθηκαν 550.000 άτομα.
Για να εμποδίσουν την συναυλία τους στο εξωτερικό δεν τους δίνουν βίζα. Για να διαμαρτυρηθούν αυτή την απαγόρευση από τις 14 Φεβρουαρίου βρίσκονται σε απεργία πείνας στο Ταξιμ.


Güler Zere / ντοκυμαντέρ: ταινία

Δημοφιλείς αναρτήσεις