Ο Pablo Hasel καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση!

Επέλεξε να τραγουδήσει ενάντια ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ και να πει οτι Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!   "Θα με βάλουν στη φυλακή επειδή λέω την αλήθεια, αλλά ποτέ δεν θα με κάνουν να σιωπήσω" (Πάμπλο Χάσελ)   Ο Καταλανός επαναστάτης ράπερ, Pablo Hasel, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 μηνών και 1 ημέρας για "προσβολή του βασιλιά και προπαγάνδα υπερ της   τρομοκρατίας". Θα παραμείνει στη φυλακή για συνολικά 2 χρόνια λόγω των προηγούμενων εγκλημάτων του και της προσβολής του.Η σύλληψη του έγινε μετά από 10 ημέρες. Ο Pablo Hasel   αποκάλυψε με τα τραγούδια του τις αδικίες στη χώρα του, την ιμπεριαλιστικη εκμετάλλευση και τις καταπιέσεις του φασισμού. Με τα τραγούδια του μιλάει για το   φασισμό στην Τουρκία και τον αγώνα του Λαϊκού Μετώπου εκεί. Με κάθε ευκαιρία εκφράζει την υποστήριξή του στο συγκρότημα Grup Yorum. Ο καλλιτέχνης δεν είναι μόνο για να τραγουδάει   αλλά και   για να λέει   στους ανθρώπους   τα δεινά των λαών του κόσμου   και να τους καλείς να α

GRUP YORUMΤο συγκρότημα Group Yorum έγραψε το τραγούδι Halkin Elleri (Τα χέρια του λαού) και το αφιέρωσε στην Guler Zere.

Η Guler Zere ήταν αντάρτισα. Φυλακίστικε στα 23 της χρόνια και έμεινε φυλακισμένη 14 χρόνια. Το 2008 ¨χτυπήθηκε¨απο τον καρκίνο. Η θεραπεία της ξεκίνησε πολύ αργά και δεν αφέθηκε ελεύθερη και αφού διαγνώστηκε η αρρώστια της.
Για να ξεκινήσει η θεραπεία της δόθηκαν μάχες 5 μηνών στην Τουρκία και στο εξωτερικό με την καθοδήγηση του Λαικού Μετώπου και το TAYADH κυβέρνηση του AKP αναγκάστηκε να την ελευθερώσει. Η Guler αφέθηκε ελεύθερη στις 6 Νοέμβριου 2009. Επειδή η θεραπεία της ξεκίνησε πολυ αργα, έχασε την ζωή της στις 7 Μαίου 2010. Το συγκρότημα Group Yorum  έγραψε το τραγούδι Halkin Elleri (Τα χέρια του λαού) και το αφιέρωσε στην Guler.

Grup Yorum τραγουδά για την Taksim αντίσταση
ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ GRUP YORUM


ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ GRUP YORUM